Actuala Guvernare pune capăt propagandei rusești! Andrian Candu a promulgat legea!

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a promulgat proiectul de lege privind modificarea Codului Audiovizualului și interzicerea propagandei ruse în mass-media din Moldova. Candu a fost împuternicit de către Curtea Constituțională să semneze acest document, după ce președintele Igor Dodon a respins în mod repetat proiectul adoptat de Legislativ.

„Astfel, în Codul audiovizualului sunt incluse noi norme prin care se asigură protecția persoanelor, societății și a statului de eventuale tentative de dezinformare sau de informare manipulatoare din exterior și neadmiterii provocărilor cu caracter mediatic îndreptate împotriva Republicii Moldova.

La fel, este prevăzută transmisia programelor de televiziune și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic care sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum și în statele care au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră”, se spune în comunicatul emis de către Parlament.

Potrivit art.93 (2) din Constituție, Preşedintele Republicii Moldova este în drept, în cazul în care are obiecţii asupra unei legi, să o trimită, în termen de cel mult două săptămâni, spre reexaminare Parlamentului. În cazul în care Parlamentul îşi menţine hotărârea adoptată anterior, Preşedintele promulgă legea.

Reamintim că după ce Președintele Igor Dodon a respins de două ori proiectul de lege privind interzicerea propagandei ruse, Curtea Constituțională l-a suspendat temporar pentru a rezolva blocajul instituțional. În perioada suspendării, prerogativa promulgării legilor a fost transmisă președintelui Parlamentului, Andrian Candu. Anterior, Președintele Igor Dodon a fost suspendat temporar încă de două ori când a refuzat să semneze decretul de numire în funcție a ministrului Apărării, Eugen Sturza, dar și a componenței noului Guvern înaintat de către Pavel Filip și aprobat de către Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *