Oficialii de la Chișinău au transmis condoleanțe Casei Regale a României în legătură cu decesul Regelui Mihai

Parlamentul, Guvernul Republicii Moldova, dar și primarul suspendat al capitalei Dorin Chirtoacă transmit condoleanțe Casei Regale a României în legătură cu decesul Majestății Sale Regele Mihai I.

Președintele Parlamentului Andrian Candu a menţionat că Regele Mihai I a fost un om de stat prin excelență, o personalitate de talie internațională, care a demonstrat un curaj vizionar în cele mai dificile momente din istoria României.

Regele Mihai I și Casa Regală a României au fost și rămân factorul de coeziune pentru întreg poporul român și un model de loialitate, curaj, demnitate și generozitate pentru toți românii, a mai spus președintele Parlamentului.

În mesajul său, premierul Pavel Filip arată că Republica Moldova este alături de poporul român în aceste momente de profundă tristețe, exprimă compasiune familiei îndurerate și va păstra vie memoria Majestății Sale.

„Prin moartea Regelui Mihai, România pierde un conducător cu o vastă viziune democratică, un reper de probitate, modestie şi nobleţe sufletească, un om de o mare înţelepciune şi cu o înaltă valoare umană, care poartă în sine istoria unui popor şi care va rămâne în conştiinţa naţională drept o figură emblematică a istoriei şi culturii româneşti”, se mai spune în mesaj.

Primarul suspendat Dorin Chirtoacă a menţionat că Regele Mihai I al României este şi rămâne a fi personalitatea cea mai de seamă a neamului românesc de după făurirea României Mari.

“Cu siguranţă o stradă, un bulevard sau o piaţă, precum şi instituţii din Chişinău vor purta numele Regelui Mihai şi voi propune acest lucru”, a menţionat Dorin Chirtoacă.

Casa Regală a anunțat ieri, 5 decembrie, că Majestatea Sa Regele Mihai I a încetat din viață, la ora 13.00, la reședința privată din Elveția. Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *