Deschiderea drumului Chișinău- Ungheni se amâna din nou

Soferi inarmati-va cu rabdare. Inaugurarea drumului Chisinau-Ungheni, care urma sa fie deja gata, se amâna din nou. Ministrul Economiei spune ca azerii si cehii au incalcat si cel de-al treilea termen. Astfel ca lucrarile ar urma sa se incheie la primavara, cand va fi turnat si ultimul strat de asfalt.

“Octavian CALMAC, MINISTRUL ECONOMIEI SI INFRASTRUCTURII: “Din pacate nu s-a reusit la data de astazi sa se absoarbe 1,5 milioane de euro din cei 11 milioane de euro acordati sub forma de grant.”

Autoritatile nu au reusit sa ridice toti banii din grantul oferit de europeni, pentru reparatia drumului Chisinau-Ungheni, asa ca vor lua din buget. Din aceasta cauza a urma sa se formeze o gaura de 1,5 milioane de euro.

“Octavian CALMAC, MINISTRUL ECONOMIEI SI INFRASTRUCTURII: “Vor fi facute lucrarile din banii bugetului de stat.”

Ministrul Economiei si Infrastructurii spune lucrarile de reabilitate a soselei Chisinau-Ungheni vor continua si iarna, astfel ca o buna bucata de drum va fi inchisa. La primavara va fi va fi asrternut si ultimul strat de asfalt, promit drumarii.

Soseaua ar urma sa fie gata in luna mai. De la anul viitor ar urma inceapa lucrarile de reparatie a inca sase portiuni – este vorba despre Balti-Sarateni, Balti-Falesti, Hancesti-Lapusna, Hancesti-Leova, Chisinau-Giurgiulesti, dar si Chisinau-Arionesti, pentru care ar urma sa fie cheltuiti 4 miliarde de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *