Prințul saudit, eliberat din detenție pentru un miliard de dolari

Prințul saudit Miteb bin Abdullah, fiul răposatului rege Abdullah și fost lider al Gărzii Naționale, a fost eliberat din detenție.

El a ajuns la o înțelegere cu autoritățile saudite care se ridică la peste un miliard de dolari, relatează reuters.com. Prințul Miteb bin Abdullah s-a numărat printre cei zeci de oficiali, miniștri și membri ai familiei regale din Arabia Saudită, în urma unei campanii anticoruție, care ar fi făcut parte din planul prințului moștenitor Mohammad bin Salman de a-și consolida puterea.

Campania a debutat la începutul lunii noiembrie, iar de atunci cei reținuți au rămas prizonieri în hotelul de lux Ritz Carlton. Acum, a ieșit la iveală că prințul Miteb din Abdullah a ajuns la un acord cu autoritățile. „Înțelegerea include și recunoașterea vinovăției în cazurile de corupție”, a afirmat un oficial saudit.
Prințul saudit era acuzat de deturnare de fonduri și fraude. El ar fi încheiat contracte de zece miliarde de dolari cu propriile firme pentru dotarea armatei saudite cu walkie talkie și echipament antiglonț. Acum, el ar fi oferit peste un milard de dolari pentru a fi eliberat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *