Peste 30 de specialiști, instruiți să combată violența în instituțiile de învățământ

Peste 30 de specialiştii din cadrul direcţiilor raionale de învăţământ participă, timp de două zile, la un atelier de formare în domeniul prevenirii violenţei faţă de copil. Instruirile se desfăşoară la Chişinău şi au început după lansarea, în cadrul unei conferinţe de presă, a unui ghid metodologic şi a unei culegeri de acte normative pentru prevenirea violenţei în instituţiile de învăţământ.

Rodica Josanu, şefa Secţiei juridice din cadrul Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, a spus că, după atelierul de formare profesională, fiecare specialist va transmite informaţia obţinută colegilor din raion, iar de la aceştia informaţia va ajunge la fiecare profesor din instituţiile de învăţământ, scrie IPN.

Ministrul Monica Babuc a remarcat, cu regret, că în instituţiile de învăţământ ia amploare fenomenul violenţei printre copii. „Când un copil este neglijat de un profesor tot este o formă de violenţă”, a spus Babuc.

Iosif Moldovanu, director executiv al Centrului de informare şi documentare privind drepturile copilului, a comunicat că ghidul metodologic şi culegerea de acte normative vin să transmită un mesaj către comunităţi – că violenţa nu trebuie tolerată. „Profesorii trebuie ajutaţi să înţeleagă cum se manifestă acest fenomen, violenţa în instituţiile de învăţământ, să identifice cazurile şi să le raporteze”, a spus Iosif Moldovanu

Ghidul metodologic privind prevenirea violenţei în instituţiile de învăţământ şi culegerea de acte normative au apărut în tiraj de 2000 de exemplare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *