Consultații juridice gratuite pentru cetățenii moldoveni care intenționează să plece în Rusia

Juriștii proiectului „90180.ru”, care oferă consultații gratuite cetățenilor moldoveni care muncesc, s-au stabilit sau care intenționează să plece în Federația Rusă, susțin că cele mai frecvente probleme ale migranților țin de aplicarea interdicției de intrare pe teritoriul acestui stat. Într-o conferință de presă la IPN, Xenia Draga, jurist-consultant, a remarcat că fiecare problemă necesită o abordare individuală, iar juriștii proiectului „90180.ru” sunt cel mai bine informați în acest sens întrucât urmăresc modificările în legislația migrațională.
Un alt jurist al proiectului, Vladimir Morozov, a spus că încercările de eludare a legislației, cu bună știință sau din necunoaștere, se soldează cu sancțiuni, iar mulți oameni ajung în impas când li se aplică interdicția de intrare în Federația Rusă. Iată de ce, persoanele care intenționează să plece peste hotare sunt îndemnate să se informeze, până părăsesc hotarele Republicii Moldova, despre procedurile care se aplică în raport cu migranții, iar juriștii proiectului „90180.ru” sunt gata să îi ajute.

„Cele mai frecvente probleme sesizate sunt interdicțiile de intrare pe teritoriul Federației Ruse. Se observă o creștere a tensiunii în societate, incapacitatea migranților de a se integra în societate, înrăutățirea condițiilor igienice și a condițiilor de muncă”, a spus Vladimir Morozov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *