Cetățenii români vor călători în Canada fară vize

Cetățenii români vor putea beneficia de călătorii în Canada fără vize începând de la data de 1 decembrie, pentru șederi de maxim șase luni în scop turistic, despre aceasta informează Ministerul Afacerilor Externe de la București.
Potrivit antena3.ro, măsura intră în vigoare începând cu data de 1 decembrie, de la ora 16.00.

„Ministerul Afacerilor Externe salută decizia autorităţilor canadiene de liberalizare a regimului de vize pentru cetăţenii români, decizie care încununează demersurile diplomatice susţinute din ultimii ani, la nivel bilateral româno-canadian, precum şi în format trilateral, cu participarea Comisiei Europene”, se arată în documentul citat.

Conform regimului aplicabil resortisanţilor tuturor celorlalte state exceptate de la obligativitatea vizelor de intrare în Canada, cetăţenii români care intenţionează să călătorească pe calea aerului spre Canada, pentru şedere sau tranzit, trebuie să obţină în prealabil o Autorizaţie de călătorie electronică (Electronic Travel Authorization – eTA).

Pe de altă parte, cetăţenii români care intenţionează să intre în Canada pe cale terestră (rutieră/ feroviară) sau maritimă (la bordul unei ambarcaţiuni, inclusiv al unui vas de croazieră) trebuie să deţină doar un paşaport valabil, fără a mai fi necesară obţinerea eTA.

Totodată, cetăţenii români care intenţionează să urmeze în Canada studii cu durata de peste şase luni sau să exercite activităţi lucrative, indiferent de durată, trebuie să obţină în prealabil un permis de studii, respectiv de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *