Trei cetățeni români dați dispăruți în urma uraganului Irma

Trei cetăţeni români care se aflau pe insula Saint Marteen nu mai pot fi contactaţi în urma uraganului Irma, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Ambasada României la Washington are în atenţie cazul.

”MAE are în atenţie cazul celor trei cetăţeni români aflaţi în insula St. Marteen, care nu mai pot fi contactaţi în urma uraganului Irma. Ambasada României la Washington a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile din St. Marteen, pentru a verifica situaţia acestora. De asemenea, prin intermediul Ambasadelor României la Paris şi Haga, au fost efectuate demersuri pe lângă autorităţile franceze respectiv olandeze, pentru obţinerea de informaţii privind existenţa unor cetăţeni români în zona afectată”, precizează MAE, citat de Mediafax.

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, comunicarea cu autorităţile din zona afectată se desfăşoară cu dificultate.

”Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul misiunilor diplomatice, este pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări”, mai precizează MAE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *