Studenții de la UTM vor putea studia în România și vor obține doua diplome

Studenții de la Universitatea Tehnică din Moldova vor putea studia în al doilea an de masterat la una din două universităţi-partenere din România, Universitatea Politehnică din București și Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Oportunitatea a fost posibilă datorită unui Acord de colaborare semnat între cele trei universități. Acordul, semnat pe un termen de cinci ani, prevede programe comune de studii superioare pentru ciclul de master. Astfel, studenții vor putea obține două diplome de master, recunoscute în ambele țări, după ce vor susține diferențele la studii, dar și la teza de master.

«La nivelul UTM există o compatibilitate a programelor de studiu cu cele din România în proporție de 70%, ceea ce creează o bună oportunitate pentru studenţii noștri de a realiza acest proiect de studii», a spus Larisa Bugaian, prorector UTM responsabil pentru probleme financiare și relații internaţionale.

Programele de studii respective vor demara cu următoarele cursuri: Inginerie Electrică, Energie şi Mediu, Electroenergetica (FEIE), Calculatoare şi Reţele Informaţionale, Tehnologii Informaţionale (FCIM), Calitatea şi Securitatea Produselor Alimentare (FTA) şi Administrarea Afacerii (FIEB).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *