Siteul Kgb-istului Soloviov a mințit din nou

Dezinformările promovate de portalul Newsmaker au fost date în vileag de către Banca Națională (BNM). Portalul afirmă, citând surse anonime, că lichidatorii de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank nu au inițiat acțiuni civile de recuperare a prejudiciului cauzat instituțiilor de către foști debitori și administratori ai băncilor. BNM dezminte aceste informații, pe care le consideră false.

„Urmare unor articole apărute în presă, Banca Națională a Moldovei precizează, în baza informației obținute de la lichidatorii Băncii de Economii S.A., BC „BANCA SOCIALĂ” S.A. și B.C. „UNIBANK” S.A., că din momentul instituirii administrării speciale și retragerii licenței celor trei bănci, au fost inițiate multiple acțiuni civile și penale. Astfel,  în scopul încasării datoriilor și recuperării prejudiciului cauzat celor trei bănci,  administratorii speciali/lichidatorii acestora au înaintat acțiuni civile în instanțele de judecată, precum  și au depus sesizări de pornire a urmăririi penale în privința   unor foști administratori și debitori ai băncilor.  BNM precizează că în cadrul mai multor dosare penale,  băncile în proces de lichidare au fost recunoscute în calitate de parte civilă”, se arată într-un comunicat al instituției.

În același timp, BNM a anunțat că supraveghează  procesul de lichidare silită a băncilor și a solicitat lichidatorilor băncilor examinarea suplimentară a acțiunilor ce pot fi întreprinse în vederea recuperării prejudiciului cauzat acestora. Amintim că, astăzi, portalul Newsmaker a publicat un articol în care, citând surse anonime, a pretins că în adresa companiilor din grupul Shor Holding nu au fost intentate cauze civile și penale pentru recuperarea creditelor luate în cele trei bănci devalizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *