Se scumpește benzina și motorina

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat astăzi pe pagina web oficială noi prețuri plafon de comercializare cu amănuntul a carburanților în perioada 6-19 septembrie 2017.

Astfel, pentru benzină auto Premium-95 cu cifra octanică de minimum 95 s-a stabilit prețul de – 17.40 lei/litrul, cu 45 de bani mai mult decât cel stabilit anterior, iar pentru motorină – 14.75 lei/litrul, un preț mai mare cu 20 de bani față de cel stabilit pentru ultimele două săptămâni.

În aceeași zi, fiecare operator de pe piața produselor petroliere trebuie să determine, reieșind din prețurile plafon stabilite de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor respective, să le publice pe pagina sa web și să le afișeze pe panourile informative de la stațiile de alimentare.

Prețurile stabilite de operatori vor intra în vigoare și se vor aplica pentru toți consumatorii, începând cu ziua de miercuri, ora 00.01 noaptea. Operatorii nu au dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanții la prețuri mai  mari decât prețurile plafon stabilite de ANRE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *