Maia Sandu propune Rusiei să cumpere Transnistria cu un miliard de dolari

Maia Sandu are soluția pentru conflictul transnistrean. Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate propune vânzarea teritoriului din stânga Nistrului către Rusia, care și așa îl controlează prin regimul care îi este loial și armata staționată în regiune. Sandu a trimis și o scrisoare liderului de la Kremlin, în care argumentează oferta sa.

”Noi nu vrem război, noi, cei de la PAS, vrem bani și pace. Vă propun să cumpărați Transnistria, să fie și de jure a Rusiei. Să faceți din ea o enclavă, precum Kaliningradul”, se arată în scrisoare. Iar prețul cerut pentru pământul propus spre vânzare este de un miliard de dolari. ”Un miliard de dolari pentru ca Federația Rusă să aibă o enclavă recunoscută internațional, iar noi să scăpăm de această povară. Din cauza conflictului transnistrean, Moldova nu poate adera la UE”, se mai arată în textul citat.

Subiectul a ajuns pe larg comentat în presa de la Chișinău. Renunțarea definitivă la raioanele din stânga Nistrului contra sumei de un miliard de dolari nu este cea mai proastă opțiune, consideră unii experți. ”Maia Sandu și-a argumentat punctul de vedere, declarând că, oricum, Transnistria acum aparține Rusiei. Din cauza acestui conflict înghețat, Moldova nu este primită ca membru în UE. Rusia ne șantajează cu izbucnirea unui nou conflict pe Nistru. Iar în cele din urmă singurii care au de pierdut fiind moldovenii. Maia Sandu declară că moldovenii din stânga Nistrului care doresc să fie cu Moldova, se vor muta cu traiul în partea dreaptă a Nistrului. Din miliardul oferit de Rusia, acelor moldoveni li se vor construi locuințe, ca toată lumea să fie mulțumită”, spun părerologii.

Știrea dată este un pamflet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *