În raionul Ialoveni s-a deschis o noua fabrică de produse lactate

La începutul lunii august, în satul Suruceni, raionul Ialoveni, și-a început activitatea o nouă fabrică de produse lactate. Aceasta se numește Lapte-Prime, anunță mybusiness.md.

Potrivit sursei citate, managerul întreprinderii, Elena Achimova a povestit că, deocamdată, sortimentul de produse cuprinde: iaurt natural, ayran, smântână și brânză de vaci. În viitorul apropiat urmează să se producă brânză de oi și brânză de vaci degresată.

Produsele de bază ale companiei însă rămân a fi iaurtul și ayran-ul, care sunt fabricate după o tehnologie turcească, fără utilizarea sării sau a zahărului.

La fabricarea produselor se folosește lapte de vacă natural, pe care întreprinderea îl cumpără de la o fermă din raionul Anenii Noi, fermenți lactici și frișcă, ceea ce permite produselor să aibă un termen de valabilitate mai mare.

Deocamdată, întreprinderea are doar un singur punct de comercializare în Chișinău, iar în curând se va deschide și al doilea. De asemenea, ayran-ul este procurat deseori și de localurile care produc kebab-uri, vizitatorii cărora cunosc bine acest produs și apreciază gustul său natural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *