Din 1 ianuarie 2018 Ucraina introduce noi reguli de intrare în țară pentru cetățenii ruși

Ucraina introduce noi reguli de intrare în țară pentru cetățenii ruși. Astfel, începând cu 1 ianuarie 2018, toate persoanele cu cetățenie rusă vor fi obligate să furnizeze datele biometrice la intrarea în țară.

În plus, Guvernul a fost instruit să actualizeze lista țărilor cu risc de migrație, în special prin includerea Federației Ruse, potrivit unui comunicat postat pe site-ul președintelui Petro Poroșenko.

„Considerăm că acest lucru este o practică comună, în condițiile în care țara noastra este obiectul unei agresiuni militare din partea Federației Ruse, această practică este pe deplin justificată”, a declarat în comunicat șeful statului ucrainean, citat de Pagina de Rusia.

Procedura de înregistrare a noilor veniți va cuprinde trei etape. În prima, persoana interesată să viziteze Ucraina va trimite autorităților ucrainene o prenotificare online. A doua etapa prevede înregistrarea directă a datelor personale la frontieră, fie prezentând un pașaport biometric, fie datele biometrice. A treia etapa prevede înregistrarea persoanei străine la organele de poliție în localitatea de destinație.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *