Comisia Unificată de Control a revenit la masa de discuții

Membrii Comisiei Unificate de Control (CUC) au revenit la masa discuţiilor marcând astfel începutul unei noi sesiuni de toamnă-iarnă.  Şedinţa Comisiei s-a desfăşurat în or. Bender, fiind prezidată de delegaţia transnistreană, în cadrul căreia conform agendei de lucru au fost abordate două subiecte.

În debutul şedinţei reprezentanţii Misiunii OSCE în Republica Moldova au informat despre intenţia de a vizita posturile forţelor de menţinere a păcii (FMP) din Zona de Securitate (ZS) în perioada 07 – 30 septembrie 2017 şi Comandamentul Militar Întrunit pe 11 – 12 septembrie curent, conform prevederilor pct. 5 din documentul semnat la 10 decembrie 2014 ce stabileşte principiile de colaborare dintre Misiunea OSCE şi Comisia Unificată de Control în Zona de Securitate, menționează un comunicat de presă al CUC.

Iniţiativa Misiunii OSCE a fost unanim susţinută de către membrii CUC şi comandanţii militari superiori a FMP. De asemenea, în cadrul şedinţei a fost audiat și aprobat un raport săptămânal privind situația din Zona de Securitate.

Următoarea ședință a CUC este preconizată pentru 14 septembrie 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *