Circa 48% de cetățeni germani o spijină pe Angela Merkel

Angela Merkel rămâne cancelarul preferat al germanilor, potrivit unui sondaj al institutului Forsa, care arată că 48% dintre cei intervievați și-au exprimat sprijinul față de ea ca lider al celei mai mari economii a Europei.

Conservatorii cancelarului Merkel — Uniunea Creștin-Democrată și ramura sa bavareză Uniunea Creștin-Socială (CSU) — rămân favoriți pentru alegerile din 24 septembrie, fiind creditați cu 37% din intențiile de vot, indică sondajul realizat săptămâna trecută.

Principalii lor rivali, social-democrații, ar fi votați la scrutinul ce va avea loc peste zece zile de 23% dintre cei intervievați. Doar 22% dintre cei chestionați îl preferă însă pe liderul Partidului Social-Democrat, Martin Schulz, în funcția de cancelar, scrie AgerPres.

Sondajul Forsa subliniază faptul că Alternativa pentru Germania devine primul mare partid xenofob de la cel de-Al Doilea Război Mondial ca intră în parlamentul federal la alegerile din această lună. El este creditat cu 9% din intențiile de vot, cu mult peste pragul de 5% necesar pentru reprezentarea în Bundestag.

Cotat cu 10% din intențiile de vot, partidul de extrema stângă Die Linke apare drept cea de-a treia forță politică a țării. „Verzii” și Partidul Liber-Democrat (liberalii, pro-business) ar obține fiecare câte 8% din sufragii, conform sondajului.

Numărul votanților indeciși a scăzut cu două puncte procentuale, ajungând la 26%, un procent încă relativ mare, indică Forsa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *