Un tânăr din Ștefan Vodă a amenințat că va arunca în aer Aeroportul Chișinău

Un tânăr moldovean este cercetat penal pentru comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism pe Aeroportul Internațional Chișinău. Moldoveanul a fost reținut de către polițiștii de frontieră ieri, 13 septembrie, în urma amenințării cu deflagrație în aeroport, anunță Poliția de Frontieră.

În jurul orei 11:00, la biroul de informații din incinta Aeroportului s-a apropiat o persoană necunoscută, care a relatat că revenise de curând din Republica Cecenia și ar solicita o întrevedere cu Administrația Aeroportului Internațional Chișinău. Fiind întrebat despre scopul solicitării, bărbatul nu a putut oferi un răspuns clar, dar a venit cu amenințări că în cazul nesatisfacerii doleanței va exploda Aeroportul.

În aceste condiții, persoana dată a fost reținută pentru clarificarea situației. Urmare a cercetărilor, s-a aflat că bărbatul de 23 de ani este cetățean al Republicii Moldova, domiciliat în raionul Ștefan Vodă, care anterior a fost condamnat pentru huliganism. Mai mult, acesta se află la evidența Dispensarului Narcologic Republican.

Pentru fapta sa, tânărul a fost reținut pentru 72 ore și riscă închisoare de până la 2 ani.

Lasă un răspuns