Un editorialist descrie în detalii momentul în care susținătorii „DA” au atacat și au bătut un jurnalist

„I-a pus mâinile în piept și îl împingea pe Vadim, așa cum ai împinge o mașină care patinează pe loc sau o piatră de pe mal, în apă. Omul ăla era tare vânjos  și era tare pornit contra prietenului meu. De aia, am și ezitat să mă bag între ei”, scrie editorialistul Dumitru Crudu într-un material de autor pentru Deschide.md, unde descrie cu amănuntul momentul în care jurnalistul Vadim Ungureanu a fost atacat și bătut crunt de „apărătorii” lui Andrei Năstase.

„Deși ar fi trebuit s-o fac – recunosc asta – era o chestie de onoare, pentru că la întâlnirea aia cu Andrei Năstase am venit împreună cu Vadim. Împreună am coborât din troleibuzul numărul zece și împreună am pătruns în parc și tot împreună ne-am apropiat de mulțimea în fața căreia stătea Andrei Năstase, precum dopul de plută în gura unei sticle de șampanie”, continuă Dumitru Crudu, cu părerea de rău că nu și-a ajutat colegul de breaslă.

„Ce-i drept, m-a luat ca din oală gestul domnului ăla cu gâtul gros. Pentru că acesta, nici una, nici două, s-a luat de Vadim, imediat cum ne-a văzut apropiindu-ne. Însă doar de Vadim și nu și de mine, poate că pe mine nu mă știa sau nu m-a recunoscut, dar avea ce avea cu Vadim, pe care l-a decupat din mulțime și l-a împins într-o parte. De mine nu s-a luat, deși noi am venit împreună și discutam cu prietenul meu atunci când domnul i-a pus unghia în gât lui Vadim”, mai scrie el.

Editorialistul susține că tipul ăla vânjos, care se pare era un simpatizant sau un membru al partidului DA, l-a izbit pe Vadim cu un pumn în piept și ultimul a căzut peste un om din spate său, izbindu-se în coasta acestuia. „Când am văzut asta, mi-am înghițit toate întrebările pe care voiam să i le pun lui Andrei Năstase, și m-am făcut cât o muscă de mic, numai să nu mă ia la pumni și pe mine”, spune cu frică Crudu.

Editorialistu adaugă că Vadim Ungureanu a rămas fără dinții din gură după ce a fsot atacat pentru că filma cu telefonul.

Lasă un răspuns