FLASH! 15 persoane din sistemul judecătoresc reținute în baza „carnețelului” lui Platon

Ofițieri CNA au reținut astăzi încă 6 judecători în cadrul unui dosar pe care îl desfășoară. Astfel, numărul reținuților a ajuns la 15 persoane, printre ei numărându-se judecători, foști judecători și executori judecătorești.

Potrivit unor surse, reținerile au la bază informațiile obținute dintr-un oarecare „carnețel”  a controversatului om de afaceri Veaceslav Platon în care acesta ar fi dus evidența mai multor tranzacții financiare și care a fost ridicat de oamenii legii atunci când acesta a fost arestat la Kiev.

Procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA efectuează azi descinderi în mai multe judecătorii din ţară şi la domiciliile unor persoane în dosare ce vizează fapte de corupţie. În urma perchezițiilor, numărul reținuților a ajuns la 15.

Amintim că potrivit unor informații apărute în presă, SBU (Serviciile speciale ale Ucrainei) ar fi ridicat în timpul perchezițiilor mai multe purtătoare de informații electronice și pe suport de hârtie. Acestea conțineau date despre sumele care au mers pentru coruperea diferitor funcționari, magistrați, oameni ai legii, jurnaliști, analiști politici și politicieni de la Chișinău.

Lasă un răspuns