Doi candidaţi propuși la funcţia de viceguvernatori BNM

Vladimir Munteanu şi Cristina Harea au fost propuşi la funcţia de viceguvernatori ai Băncii Naţionale a Moldovei (BNM). Guvernatorul Sergiu Cioclea a prezentat candidaturile sale miercuri, 21 septembrie, la Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe.

„Prin selectarea acestor candidaturi, vrem să demonstrăm că ne dorim reînoirea băncii cu tehnocraţi”, a declarat Sergiu Cioclea. Guvernatorul BNM a mai spus că la desemnarea celor două candidaturi s-a ghidat de două criterii: profesionalism şi onestitate, notează moldova.org. Sergiu Cioclea a mai spus că ambii candidaţi au imagine foarte bună în domeniul în care activează şi vor contribui la dezvoltarea unui dialog cu partenerii de peste hotare.

Vladimir Munteanu a fost unul din contracandidaţii lui Sergiu Cioclea la funcţia de guvernator BNM. Vladimir Munteanu are o experiență de peste 20 de ani în sectorul financiar-bancar, inclusiv în cadrul BNM, FMI și Banca Mondială. Cristina Harea este șefa Camerei de Comerț Americane din Moldova, o asociație non-profit de business. Este și vicedirectoare a companiei Glass Container, unul dintre cei mai mari producători de sticlă din Moldova.

Lasă un răspuns