De mâine începe vânătoarea la mistreți

În perioada 24 septembrie – 4 decembrie va fi deschis sezonul de vînătoare la mistreţi, anunță Agenţia „Moldsilva” astăzi. Potrivit unei Hotărîri de Guvern, în acest an vînătoarea se va desfăşura doar în terenurile specializate gestionate de agenţie, transmise în arendă cu scop  de gospodărire cinegetică.

Vînătoarea se va efectua în sectoarele desemnate, în zilele de sîmbătă, duminică și în zilele de sărbători. Vânătoarea se va desfășura în strictă conformitate cu Regulamentul privind autorizarea, organizarea şi practicarea vânătorii la mistreţi.

Este interzisă vânătoarea cu folosirea armelor ghintuite, gloanţelor rotunde, precum şi a alicelor cu diametrul mai mare de 5,00 mm. La fel, se interzice vânătoarea cu câini neînregistraţi în carnetele de vânător.

Potrivit regulamentului, la vânătoare se poate ieși nu mai devreme de o oră înainte de răsăritul soarelui şi nu mai târziu de o oră după apusul soarelui. Personalul responsabil de conducerea, organizarea şi desfăşurarea vânătorii trebuie să fie prezent la locul destinat nu mai târziu de ora 7.00.

Anul acesta, limita de recoltare stabilită de autorități este de 201 piese.

Lasă un răspuns