Bulgarii au avut cel mai bun sezon turistic din ultimii 25 de ani

Oficialii de la Sofia sustin ca anul 2016 a fost cel mai profitabil pentru industria de turism a Bulgariei din ultimii 25 de ani.

Avalansa de turisti germani si rusi a alimentat conturile hotelierilorbulgari, numai in lunile iunie si iulie veniturile crescand cu 14% fata de aceeasi perioada a anului precedent, a anuntat ministrul bulgar al turismului,Nikolina Angelkova, citata de agentia Novinite.

Exodul de pe plajele din Turcia a adus pe litoralul bulgaresc cu 38% mai multi turisti germani si cu 30% mai multi excursionisti din Rusia, in vreme ce o surpriza neasteptata au reprezentat-o si romanii, cu o crestere de 20% a numarului de vizitatori.

Primele 7 luni ale anului au adus venituri in crestere cu 14% fata de aceeasi perioada anului a anului trecut, cu un plus realizat in varf de sezon iunie-iulie de peste 500 de milioane de euro, a precizat ministrul de resort.

Comparativ cu cel mai bun an din turismul bulgar post-comunist, 2014, anul acesta s-a inregistrat deja o crestere cu 14%, a apreciat Angelkova.

Cel mai important castig este faptul ca Bulgaria a devenit o destinatie accesibila aproape tot anul, sustine ministrul, oferta diversificata si dezvoltarea serviciilor in sector anuntand mentinerea trendului pozitiv in industria turistica.

sursa

Lasă un răspuns