Vinieta a adus în bugetul de stat 3,4 milioane de lei în doar o săptămână

În cadrul activităţilor de control desfăşurate de către angajaţii Serviciului Vamal în zonele de competenţă, în perioada 08 – 14 august 2016 au fost înregistrate 60 cazuri contravenţionale și aplicate amenzi în sumă de circa 120 000 mii lei.

Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai aglomerate posturi vamale rămân a fi Sculeni și Leușeni, unde au trecut graniţa în total 39 184 unităţi de transport.

Totodată, în perioada de referinţă au fost eliberate  17 566 viniete și alocate în bugetul de stat circa 3,4 milioane lei.

Proprietarii autoturismelor neînmatriculate în Republica Moldova sunt atenționaţi de către Serviciul Vamal să nu recurgă la falsificarea vinietei. Datorită sistemului automatizat de evidenţă gestionat de către Serviciul Vamal, orice tentativă de fraudare va fi depistată cu aplicarea sancţiunilor corespunzătoare. Astfel, în perioada vizată au fost înregistrate 17 cazuri de încălcare a termenului vinietei și aplicate amenzi în sumă de peste 35 mii lei.

Lasă un răspuns