Vindeau pastile Ecstasy şi LSD în mai multe localuri din capitală. Poliția le-a dat de urme

Angajaţii IP Botanica al Direcţiei de Poliţie Chişinău în colaborare cu Procuratura sectorului Botanica şi cu suportul angajaţilor BPDS “Fulger” a IGP, au anihilat o grupare criminală specializată în comercializarea substanţelor narcotice în proporţii deosebit de mari, în special AMFETAMINĂ, LSD, EXTASY.

Forţele de ordine au deconspirat schema criminală de comercializare a drogurilor, acumulând probe ce au servit la reţinerea membrilor activi în flagran. Șase indivizi cu vârstele cuprinse între 23 ani şi 26 ani, domiciliaţi în Chişinău şi Străşeni, au fost capturaţi în timpul unei tranzacţii ilicite de substanţe narcotice în proporţii deosebit de mari, într-un local din capitală.

În cadrul percheziţiilor, la domiciliile lor, poliţiştii au depistat şi sigilat diferite tipuri de substanţe narcotice, atât de origine sintetică cât şi de origine vegetală, telefoane mobile destinate doar operaţiunilor criminale de realizare a drogurilor, cântar de dimensiuni mici, aparat de consum a drogurilor, doze pregătite pentru vânzări, inclusiv mijloace financiare obţinute în urma vânzărilor de droguri în sumă de 10 000 lei, precum şi bancnote marcate transmise anterior în cadrul achiziţiilor de control.

Toate probele depistate au fost expediate în laboratorul Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP, pentru efectuarea expertizelor de specialitate. Totodată, poliţiştii au efectuat nişte calcule preliminare, privind profitul pe care urmau să-l obţină în urma vânzărilor de droguri. Bănuiţii ar fi dobândit în acest mod cel puţin 100 000 lei în urma vânzărilor a substanţelor narcotice ridicate de poliţişti.

Indivizii au fot reţinuţi pe un termen de 72 de ore şi sunt cerctaţi penal pentru punerea în circulaţie ilegală a drogurilor în proporţii deosebit de mari. Ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani.

Lasă un răspuns