Sia – astăzi pe scena din Bucureşti

Sia cântă în Piaţa Constituţiei pe 17 august. A apărut multă vreme cu chipul acoperit de făşii de dantelă neagră. Cu spatele la public. O perucă blond platinat cu tunsoare bob o reprezintă. Se spune că e foarte timidă, fata al cărui talent muzical a fost alimentat de tristeţe şi dragoste.

Sia Kate Isobelle Furler s-a născut pe 18 decembrie 1975, în Adelaide, Australia. Tatăl său, Phil Colson, este muzician şi a fost membru al mai multor formaţii, printre care Foreday Riders, Rum Jungle, Fat Time, Jump Back Jack şi Mount Lofty Rangers. Mama sa, Loene Furler, de asemenea, este cântăreaţă, compozitoare şi muziciană.

La mijlocul anilor 1990, Sia a început să cânte într-o trupa de jazz-acid, Crisp. În 1997 Crisp s-a desfiinţat. Sia a compus o serie de piese şi a scos primul album OnlySee, la casa de discuri Flavoured Records din Australia.

În anul 2000, Sia a semnat un contract de înregistrare cu Sony Music a sub-label Dance Pool şi a lansat primul ei single, „Taken for Granted” care a ajuns pe locul 10 în UK Singles Chart. În 2001, ea a lansat al doilea album al ei solo Healing Is Difficult care îmbina jazz retro şi muzică soul, scrie Mediafax.ro.

Nemultumiţi pe promovarea albumului său au fost colegii şi managerul Siei. Sia şi-a concediat managerul, iar apoi a semnat un nou contract cu Go! Beat Records. În 2002, Sia a câştigat APRA Award în categoria Breakthrough compozitor alături de duoul pop din Brisbane, Aneiki, format din Jennifer Waite şi Grant Wallis.

În 2004 Sia şi-a lansat al treilea album de studio Colour the Small One. Albumul a dat naştere celor cinci discuri single care au fost în top 20 în Statele Unite ale Americii. „Breathe Me”, „Don’t Bring Me Down”, „Where I Belong” şi „Numb”. Nemulţumită de vânzările albumului Colour the Small One, Sia se mută în New York în 2005. Îşi continuă cariera cu materiale pentru alţi artişti precum: Katy Perry, Rihanna, David Guetta, Eminem, Christina Aguilera şi alţii, fără a mai lansa vreun alt material discografic până în anul 2008 când lansează albumul „Some People Have Real Problems”.

În 2010 Sia intră într-o depresie severă cauzată de moartea tatălui ei. Această depresie o face pe Sia să se îndepărteze din ce în ce mai mult de lume recurgând la diferite tehnici şi metode spectaculoase de a–şi ascunde faţa. Sia a spus într-un interviu televizat (dat tot cu spatele la cameră) că a ales peruca blond platinat, cu tunsoare bob să o reprezinte, pentru că poate fi pusă pe capul oricui. Orice persoană îi poate ţine locul.

Tot în anul 2010 Sia lansează cel de-al cincilea album de studio al său We Are Born ca o nouă speranţă după moartea tatălui său. În 2015 Sia câştigă premiul pentru „Înregistrarea anului” la a 57-a ediţie a premiilor Grammy cu melodia Chandelier. În acelaşi an Sia lansează „Elastic Heart” care ilustrează povestea ei şi a tatălui său pe care nu l-a putut salva din ghearele băuturilor alcoolice şi o să îşi lanseze cel de al şaptelea album de studio This Is Acting (2016). Astfel, Sia păşeşte pe urmele Arethei Franklin, Madonnei şi ale Ellei Fitzgerald. Este starul pop al vremurilor noastre.

Lasă un răspuns