Prima victorie a orheienilor: Shor – arest la domiciliu

Cei peste 30 de mii de orheieni care în ultimul timp și-au manifestat susținerea pentru primarul lor – Ilan Shor au obținut vineri prima victorie importantă – acesta a fost eliberat din arest preventiv și plasat în arest la domiciliu, potrivit unei hotărâri a Curții de Apel Chișinău.

Este de menționat că sute de orheieni au fost prezenți la toate ședințele din instanțele de judecată de la Chișinău unde se decidea menținerea în arest sau eliberarea lui Ilan Shor. Aceștia au manifestat pașnic, fără a huidui sau critica pe nimeni, doar cerând eliberarea edilului orașului în care spun că au mare încredere și care a demonstrat într-un an de activitate că se ține de promisiunile pe care le-a dat în campania electorală.

În susținerea lui Shor au sărit și aleșii locali, dar și numeroși oameni politici și vedete ale estradei atât naționale cât și internaționale.

Amintim că acesta a fost reținut în cadrul unui dosar privind tranzacțiile frauduloase din sistemul bancar, dar avocații cestuia au contestat decizia motivând că pe lângă faptul că Shor nu este vinovat, acesta a conlucrat cu ancheta ori de câte ori a fost citat și este gata să colaboreze și în continuare și să ofere toate informațiile necesare. Trebuie menționat că anume datorită lui Ilan Shor justiția a putut pune mâna pe fostul premier Vlad Filat care a fost deja și condamnat pentru trafic de influență și luare de mită.

Lasă un răspuns