Opt tineri din Moldova vor beneficia de burse de studii în Slovacia

Ambasada Slovaciei la Chișinău i-a desemnat astăzi pe cei opt bursieri care își vor face studiile în Slovacia.

Este vorba de șapte tineri înmatriculați la studii de licență și o persoană care își va continua studiile la doctorat, notează Moldpres. Studenții selectați vor învăța la specialitățile stomatologie, medicină generală, tehnologia producerii, mecanică, bănci și finanțe, relații internaționale și arhitectură.

Ambasadorul Slovaciei la Chișinău, Robert Kirnag, a declarat în cadrul evenimentului că tinerii moldoveni vor beneficia de aceleași privilegii și drepturi precum studenții slovaci.

„Universitățile din Slovacia propun oferte de studii care sînt cerute pe piața internațională a muncii. Este o oportunitate pentru cetățenii R. Moldova să aplice la aceste programe, care îi va ajuta să avanseze la nivel profesional. Astfel de burse sînt oferite doar cîtorva state, iar tinerii moldoveni ar trebui să fie cît mai receptivi la orice oportunitate din exterior”, a spus Kirnag.

Studenții au fost selectați de o comisie mixtă formată din reprezentanți ai Ambasadei și ai Ministerului Educației de la Chișinău, în baza pachetului de documente depus online. Tinerii vor beneficia lunar de o bursă în mărime de 300 de euro.

Slovacia oferă burse de studii pentru cetățenii moldoveni al treilea an consecutiv.

Lasă un răspuns