Externele de la Chișinău sugerează Rusiei să se abțină de la deschiderea secțiilor de votare în regiunea transnistreană

Ministerul de Externe de la Chişinău a sugerat Ambasadei Rusiei să se abţină de la deschiderea în regiunea transnistreană a secţiilor de votare pentru desfăşurarea la 18 septembrie 2016 a alegerilor în Duma de Stat.

„Recent, în adresa Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene au parvenit câteva note verbale din partea Ambasadei Federaţiei Ruse în Republica Moldova prin care autorităţile moldoveneşti sunt rugate să contribuie la facilitarea organizării şi desfăşurării pe teritoriul Republicii Moldova la 18 septembrie 2016 a alegerilor deputaţilor Dumei de Stat a Adunării Federale a Federaţiei Ruse”, se arată într-un comunicat al MAEIE de azi.

Misiunea diplomatică a Federaţiei Ruse a exprimat intenţia de a deschide  pe teritoriul Republicii Moldova 25 de secţii de votare: 4 în localităţile din dreapta Nistrului (una în or. Chişinău, una în or. Bălţi, una în or. Comrat cu un punct mobil în or. Cahul) şi 22 în regiunea transnistreană.

„În urma examinării de rigoare a demersurilor respective MAEIE a indicat asupra lipsei impedimentelor în ceea ce priveşte deschiderea pe teritoriul Republicii Moldova a secţiilor de votare pentru desfăşurarea la 18 septembrie 2016 a alegerilor în Duma de Stat a Federaţiei Ruse.

Totodată, Ministerul a sugerat Ambasadei Federaţiei Ruse în Republica Moldova să se abţină de la deschiderea secţiilor de votare în localităţile din regiunea transnistreană, aflate în afara controlului din partea autorităţilor constituţionale moldoveneşti, având în vedere imposibilitatea asigurării condiţiilor de securitate necesare pentru desfăşurarea scrutinului”, comunică Externele de la Chișinău.

Lasă un răspuns