Culmea „sincerității”. După trei ani de tăcere, Maia Sandu cere anchetă pentru propriile inacțiuni

În ajunul alegerilor prezidențiale lidera PAS, Maia Sandu, cere să se facă lumină în cazul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. Aceasta a cerut inițierea unei anchete, asta chiar dacă în 2013 nu a făcut nimic pentru a stopa concesionarea, așa cum au făcut, spre exemplu, alți membri ai Guvernului.

Maia Sandu a cerut vineri într-o conferință de presă o anchetă în privința concesionării. ”Am pregătit o scrisoare adresată Procuraturii Generale şi Centrului Naţional Anticorupţie, în care cerem să se examineze acţiunile sau inacţiunile persoanelor care au participat la încheierea şi semnarea contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău”, a declarat Maia Sandu pentru presă.

Ar reieși că însuși Maia Sandu ar trebui anchetată, întrucât la ședința Guvernului din 4 octombrie 2013, atunci când a fost discutat acest subiect, ea nu s-a opus concesionării așa cum au făcut-o membrii Guvernului de atunci din partea PLR. Ori acest lucru ar însemna inacțiune.

Anterior, Maia Sandu și-a mai demonstrat duplicitatea. În calitatea sa de ministru și de reprezentant al PLDM aflat atunci la guvernare vota anumite decizii în Guvern, precum garanția de stat pentru împrumutul băncilor implicate în furtul miliardului, pe care șeful ei de partid l-a coordonat, acum critică aceste hotărâri.

Lasă un răspuns