Au creat două site-uri ilegale pentru jocuri de noroc. Poliția le-a dat de urmă

Activitatea unui grup criminal internațional specializat în prestarea ilegală a serviciilor online în domeniul jocurilor de noroc și pariuri sportive a fost anihilată de poliţişti. Oamenii legii au reținut organizatorul  grupării, un bărbat de 49 de ani, din Chișinău, suspectat că ar fi  prejudiciat bugetul de stat în proporții deosebit de mari. El a fost arestat pentru 30 de zile.

Timp de doi ani, membrii grupului,  format atât din cetățeni străini (ruși, ucraineni), cât și din moldoveni, au creat și gestionat de pe teritoriul țării două site-uri identice pe domeniile com. și md.  prin intermediul cărora ilegal erau prestate servicii online în domeniul jocurilor de noroc, acceptarea mizelor pentru pariuri sportive și cazino online.

Site-urile menționate acordau posibilitatea utilizatorilor creării conturilor electronice personale cu utilizarea valutei naționale – leul moldovenesc în calitate de bani electronici. Concomitent, conturile electronice deschise în valuta națională erau suplinite doar pe teritoriul țării prin intermediul unui sistem electronic de plată local pe domeniul md, care, la rândul său, era conectat la terminalele de plată CASH IN pe întreg teritoriul țării.

Prin intermediul acestora, banii erau încasați pentru suplinirea conturilor sistemului de plată electronic și nu pentru servicii ilegale. Acest fapt a redat o proveniență legală mijloacelor bănești încasate ilegal precum și evitarea înregistrării și licențierii activității la organele naționale competente.

Astfel, implementarea acestei scheme frauduloase pe teritoriul țării a avut ca rezultat încasarea ilegală a mijloacelor bănești în sumă de peste 50 milioane lei, o parte din care au fost transferate în afara țării pe conturile unei companii înregistrate în zonă off-shore. Taxa pentru licențierea genului de activitate în domeniul pariurilor sportive constituie 28% din suma totală a mizelor acceptate, iar cea de întreținere a cazinourilor în sumă de 576 000 lei pentru fiecare masă de joc

În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliul și oficiile întreprinderii suspectului au fost ridicate sisteme informatice, documente care confirmă activitatea frauduloasă desfășurată precum și mijloace bănești în sumă de circa 1 milion de lei, legalitatea provenienței cărora nu a fost confirmată.

A fost pornită o cauză penală, iar bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 10 ani.

Lasă un răspuns