ATAC în centrul Londrei: O persoană a murit, iar alte cinci sunt rănite după ce au fost înjunghiate de un tânăr cu un cuţit

O femeie a fost ucisă şi alte cinci persoane au fost rănite într-un atac produs miercuri noaptea, în Piaţa Russell din centrul Londrei. Potrivit poliţiei locale, atacatorul, un tânăr de 19 ani, a înjunghiat victimele cu un cuţit. Forţe de ordine înarmate patrulează în capitala Marii Britanii.

Trei dintre cele cinci persoane rănite în urma atacului cu cuţit de la Londra au fost externate, a anunţat poliţia londoneză pe reţelele sociale, scrie Mediafax.ro. Primarul Londrei, Sadiq Khan, a făcut un apel la populaţie să-şi păstreze calmul şi vigilenţa, adăugând că prioritatea sa este asigurarea securităţii locuitorilor.

Sadiq Khan, primul primar de religie musulmană al unui oraş important occidental, şi-a oferit sprijinul victimelor atacului care a avut loc joi dimineaţă în chiar centrul Londrei, în urma căruia o persoană a decedat, iar alte cinci au fost rănite.

Scotland Yard investighează cazul, în paralel cu ancheta deschisă de poliţie. Nu este exclusă varianta unui atac terorist, dar sănătatea mintală ar putea fi un „factor semnificativ” în acest caz, informează The Guardian.

 

Poliţia metropolitană din Londra a primit un apel miercuri, la ora locală 22.33 ora locală, în care se anunţa că un bărbat înarmat cu un cuţit a înjunghiat mai multe persoane în Piaţa Russel. Poliţiştii au găsit la fața locului şase răniţi.

O femeie, în vârstă de 60 de ani, a murit la scurt timp după ce a primit îngrijiri medicale, iar două femei şi trei bărbăţi au fost transportate la spital. Un individ în vârstă de 19 ani a fost arestat. „Una din posibilităţile investigate este terorismul”, se mai arată în raportul poliţiştilor.

Lasă un răspuns