433 de soldaţi au depus jurământul militar la Chişinău şi Bălţi

Peste 400 de ostaşi, încorporați în luna iulie curent în Armata Națională, au depus astăzi jurământul militar, în cadrul unor ceremonii desfăşurate în garnizoanele Chişinău și  Bălţi. Astfel, în Tabăra militară 142 din municipiul Chişinău, 165 de tineri au jurat credinţă Patriei în prezenţa viceministrului Apărării, Gheorghe Galbura.

Viceministrul Galbura a felicitat tinerii soldaţi, menţionând că serviciul militar este o şcoală a devotamentului, curajului şi corectitudinii. „Disciplina şi exigenţele vieţii ostăşeşti vă vor căli şi vă vor forma pentru viaţă. Sub îndrumarea comandanţilor Dumneavoastră veţi descoperi virtuţile onoarei şi ale camaraderiei”, a spus Gheorghe Galbura.

De asemenea, oficialul a solicitat comandanţilor performanţă, competenţă şi exemplu personal pentru ostaşi. „Determinaţi-i să fie creativi şi să-şi formeze deprinderi care să le fie utile şi după încheierea stagiului militar: în familie, la locul lor de muncă şi în comunitatea locală”, a specificat viceministrul Apărării.

Tot astăzi, la Bălţi, alţi 268 de tineri au depus jurământul militar în brigada „Moldova”.

Prezent la eveniment, viceministrul Apărării, Alexandru Cimbriciuc, i-a încurajat pe tinerii soldați să profite din plin de perioada stagiului militar.  „Folosiți-o pentru a vă realiza ca oameni cinstiți, curajoși și demni, învățând multe lucruri bune de la superiorii voștri. Fiți optimiști și nu vă lăsați învinși de greutăți, pentru că deși viața pe care o veți urma după serviciul militar este una plină de încercări, o sa vă ajute mult”, a menţionat Alexandru Cimbriciuc.

După ceremonie, soldaţii vor pleca în concediu pentru patru zile, după care vor fi repartizaţi în unităţile Armatei Naţionale. Stagiul militar în termen în Armata Naţională este de 12 luni.

Lasă un răspuns