Semnat! Coaliţia de guvernare a semnat cu PPEM Acordul de parteneriat politic pentru integrare europeană

Coaliţia de guvernare a semnat astăzi cu PPEM Acordul cu privire la parteneriatul național pentru integrare europeană. Despre aceasta preşedintele Parlamentului, Andrian Candu a aznunțat azi în cadrul unui briefing de presă. Prin urmare, Consiliul parlamentar de integrare europeană va fi condus de Iurie Leancă.

„Este cu siguranță o decizie foarte bună a biroului permanent că acest consiliu parlamentar de integrare europeană să fie condus de dumnealui, astfel asumându-și și angajamentul ca visul nostru de apropiere față de Uniunea Europeană să fie realizat cât mai repede și calitatea pe care noi o așteptăm foarte mult”, a declarat președintele Parlamentului Andrian Candu.

Iurie Leancă a menționata, rândul său, că acest acord politic vizează un parteneriat pentru modernizarea Moldovei și integrarea ei în Uniunea Europeană. Potrivit lui, s-a pornit de la ideea că acest obiectiv este unul național. „Invitația pe care am primit-o din partea colegilor din Coaliția majoritară a rezultat din faptul că e nevoie de consolidat aceste eforturi și, totodată, pornind de la ideea că Partidul Popular European are expertiza, experiența și resursele umane necesare pentru a contribui la accelerarea parcursului european”, a afirmat Iurie Leancă.

Lasă un răspuns