Salvatorii reinstalează corturile de reabilitare

Astăzi, 12 iulie, vor fi reinstalate corturile de reabilitare de către salvatori. Acțiunea a fost reluată, având în vedere temperaturile ridicate de afară, anunță Serviciul Situații Excepționale în această dimineață.

Salvatorii montează corturi unde este un flux mare de oameni în apropierea pieților și locurilor aglomerate. Punctele cu apă sunt amplasate în municipiul Chişinău, în cele cinci sectoare ale orașului: sectorul Botanica, pe bulevardul Dacia în apropierea Centrului Comercial „1000 de Mărunţişuri”, sectorul Centru în apropiere de Gara Auto Centru, sectorul  Rîşcani, lângă Centrul Comercial „Pancom”, sectorul Buiucani, str. Calea Ieşilor 1 şi sectorul Ciocana, pe bulevardul Mircea cel Bătrân în apropiere de piaţa din zonă.

Punctele de reabilitare funcționează zilnic, în intervalul orelor 11.00 – 18.00. Oamenii pot veni aici pentru a bea apă şi a se proteja de soare. În caz de necesitate, salvatorii vor acorda primul ajutor. Corturile vor funcționa până vineri, 15 iulie.

Amintim că ieri, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o nouă avertizare. Potrivit prognozelor, revin caniculele, fiind emis astfel Cod Galben valabil pe întreg teritoriul țării. În perioada 12-15 iulie se prevede vreme caniculară. Temperatura maximă a aerului după orele amiezii va atinge valori de până la +33°C și mai mult.

Lasă un răspuns