Premierul convoacă Comisia pentru Situaţii Excepţionale

Premierul Pavel Filip a solicitat convocarea Comisiei pentru Situaţii Excepţionale pentru a stabili care sunt evaluările exacte ale calamităţilor, pentru a decide în privinţa ajutorului acordat persoanelor care au avut de suferit în urma ploilor torențiale.

„Au fost afectate casele oamenilor și compromise, în unele cazuri, mai multe hectare de culturi agricole. Să convocăm în timpul apropiat şedinţa Comisiei pentru Situaţii Excepţionale. Până atunci trebuie să avem toate totalizările ca să ne asigurăm ca lucrările la casele afectate să fie efectuare calitativ şi cel mai important, ca ele să fie finalizate înainte de venirea sezonului rece”, a declarat Premierul.

E a cerut o evaluare a terenurilor agricole de la îngheţ până la ploile cu gheaţă, pentru a oferi un ajutor pentru agricultorii.

În urma ploilor torențiale din 18 iunie, mai multe localități din țară au fost grav afectate. Grindina a distrus acoperișuri din mai multe sate, în special din raionul Ungheni, mai multe sectoare de drum au fost afectate, copaci doborâți ori cabluri de tensiune distruse.

Lasă un răspuns