Năstase și Platforma DA pierd teren. Se prăbușesc simțitor în sondaje

Rezultatele unui nou sondaj arată că Platforma DA și liderul acesteia, Andrei Năstase, scad în preferințele electorale ale cetățenilor. Astfel, un nou sondaj prezentat azi arată o scădere vădită a ratingului liderului PDA, Andrei Năstase.

Sondajul Companiei ”Intellect Group” arată că doar șase partide ar accede în viitorul Legislativ, în cazul unor alegeri parlamentare anticipate. Astfel, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova ar acumula 17,7%; Partidul Acțiune și Solidaritate cu 13%; Formațiunea ”Partidul Nostru” cu 12,2%; Partidul Comuniștilor din Republica Moldova cu 8,9%,  Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Democrat cu câte 8,4% din opțiunile alegătorilor.

Trei partide prezente în actualul Legislativ nu vor trece pragul electoral. PPEM ar acumula 3,6%; Partidul Liberal – 3,4%; și PLDM – 1,3% din voturi.

Rezultatele sondajului realizat de Compania „Intelect Group” arată scăderea ratingului liderului PDA, Andrei Năstase. În cazul alegerilor prezidențiale acesta ar înscrie un scor de 9,2% față de circa 11% luna trecută. Favorit al prezidențialelor rămâne liderul socialist Igor Dodon cu 23,8% față de 29% – în iunie. Maia Sandu ar acumula 16,2 la sută din voturi (16,9% luna trecută), potrivit sondajului.

Sondajul a fost realizat în perioada 11-24 iunie pe un eșantion de 1878 de persoane din 35 de regiuni geografice și are o marjă de eroare de 2,2%.

Lasă un răspuns