INVESTIGAȚIE// Viața de lux a lui Victor și Viorel Țopa cu vile și iahturi pe insula Mallorca

O nouă investigație din rubrica „Comisarul” aduce noi dezvăluiri. De această dată se referă oligarhii fugari Victor și Viorel Țopa, dar și finul de cununie Andrei Năstase, care le îndeplinește comenzile politice, care duc o viață de lux, cu vile de milioane în Palma de Mallorca, unul din cele mai scumpe și faimoase locuri de pe planetă.

În timp ce Andrei Năstase, finanțat de nașul său Victor Țopa, îndemna oamenii să iasă în stradă și să înghețe pe timp de iarnă în corturi, aceștia se odihneau pe plajele din Mallorca și în casa lui Victor Țopa. „Numai cei mai bogați oameni de pe planetă își permit să-și procure aici imobile. Printre ei se află și nașul revoluției de la Chișinău, hoțul care a sărăcit  Republica Moldova împreună cu clanul Lucinschi, tot felul de filați, sturzi, platoni… E vorba despre Victor Țopa.

Potrivit investigației, casa ar fi costat 5,2 milioane de Euro. De la balconul casei nu s-a sfiit să-și facă poze nici fiul lui țopa – Petru, care nu a ezitat să se laude pe facebook cu bijuteria cumpărată pe banii furați din ASITO, AIR MOLDOVA, VOAIAJ INTERNAȚIONAL, BEM și alte afaceri dubioase, menționează autorul investigației.

Chiar în timpul investigației, soția lui Victor Țopa se afla la vila de lux. Tot acolo locuiesc și câțiva copii ai lui Țopa, iar unul dintre aceștia s-a lăudat pe o rețea de socializare cu priveliștea. Vila are dormitoare pentru soții Țopa, câte unul pentru fiecare din cei cinci copii, precum și pentru oaspeți, printre care sunt sau erau Andrei Năstase și Vlad Filat.

„Casa de lux de pe prima linie a coastei din SANTA PONSA i-a servit și lui Filat drept adăpost și, cum am mai zis, pentru mulți alți politicieni moldoveni. Nu de alta dar această vilă este, sau cel puțin până am găsit-o noi, a fost un fel de leagăn al revoluțiilor și atacurilor raider de la Chișinău. Aici s-a pus la cale și crearea Platformei, aici au fost împărțite dividendele din spălarea banilor, aici i s-au dat indicații prețioase lui Andrușa Năstase. Aici Vlad Filat a negociat dolea fiecăruia, inclusiv dolea din devalizarea BEN-ului”, comentează autorul investigației.

La numai un kilometru distanță de casă se află un alt loc interesant. E vorba de Port Adriano, unde Victor Țopa își duce prietenii, finii și robii din politica moldovenească să le arate propriul Iaht. „Luxul de aici ne dă jos. Nu și pe sora lui Viorel Țopa, implicată în schemele de spălare de bani descrise anterior, care își face poze împreună cu soțul Răzvan Paveliu exact în acest loc. Atât Andrușa ( n.r. Andrei Năstase) cât și restul oaspeților lui Victor Țopa au parte de sejururi de vis pe insulă”, mai spune autorul.

Lasă un răspuns