Filat și-a pierdut cuvintele?! Ex-premierul condamnat la detenție nici nu s-a prezentat la partea motivantă a sentinței

Fostul premier Vlad Filat, condamnat la nouă ani de detenție pentru primire de mită și trafic de influență, nici nu s-a prezentat azi la Judecătoria Buiucani, unde a fost prezentată partea motivantă a deciziei pe dosarul său. Asta deși anterior declara fățiș că va face dezvăluiri uluitoare.

În fapt, după ce a fost reținut, fostul lider PLDM nu a mai mai făcut deloc declarații, în locul său a vorbit avocatul și ”adminul” de pe Facebook, iar singurele mesaje pe care le-a transmis acesta personal au fost cele pentru rudele sale.

Filat nu s-a folosit nici de dreptul de a face declarații în timpul procesului, după cum susținea procurorul, ceea ce în practica judiciară reprezintă de fapt o confirmare tacită a tuturor acuzațiilor care i-au fost aduse.

Fostul premier Vlad Filat a fost condamnat la nouă ani de închisoare în penitenciar de tip închis. Instanţa a decis ca fostul premier va rămâne fără Ordinul Republicii, va fi obligat să plătească amendă în valoare de 3.000 de unităţi convenţionale (60.000 de lei) şi nu va putea ocupa funcţii publice timp de cinci ani.

Instanţa a decis confiscarea averii politicianului inclusiv case, terenuri şi maşini. Sentinţa este cu drept de atac.

Lasă un răspuns