Germania, scena a 4 atacuri în ultima săptămână

Terorismul islamist a ajuns în Germania, iar politicienii trebuie să abordeze temerile populaţiei germane în legătură cu securitatea şi imigraţia, a declarat Horst Seehofer, premierul landului german Bavaria, citat de agenţia de ştiri Reuters.

„Fiecare atac, fiecare act terorist, este cu mult prea mult. Terorismul islamist a ajuns în Germania,” a spus Seehofer, premierul landului Bavaria, unde au avut loc trei din cele patru atacuri din ultima săptămână, scrie Mediafax.ro.

În ultima săptămână, Germania a fost scena a patru atacuri, dintre care trei comise de solicitanţi de azil şi două revendicate de gruparea teroristă Stat Islamic. Peste un milion de refugiaţi au ajuns în Germania în ultimul an, mulţi dintre ei provenind din zone de conflict din Afganistan, Siria şi Irak.

Seehofer, unul dintre cei mai vocali critici ai politicilor privind refugiaţi implementate de Angela Merkel, este de părere că Guvernul ar trebui să revină asupra deciziei de a interzice deportarea imigranţilor infractori în zone de conflict.

„Trebuie să reconsiderăm modul în care vom trata aceste persoane, în special dacă prin comportamentul lor încalcă legea sau dacă reprezintă un pericol,” a declarat Seehofer pentru cotidianul Muenchner Merkur.

 

Lasă un răspuns