După ce s-a autoinvitat, Dmitri Rogozin poposește la Chișinău

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin întreprinde o vizită de două zile în Republica Moldova, pe 5 și 6 iulie, în cadrul căreia va avea întrevederi cu premierul Pavel Filip și cu ministrul Economiei Octavian Calmâc, transmite radiochisinau.md.

Dmitri Rogozin s-a întâlnit cu Octavian Calmâc la sfârșitul lunii mai la Moscova. După cum reieșea dintr-un comunicat al Ministerului Economiei și Comerțului, atunci Dmitri Rogozin s-a autoinvitat atunci la Chișinău pentru a discuta agenda și data exactă a următoarei reuniuni a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse.

Despre vizita lui Dmitri Rogozin a discutat acum o lună și premierul Pavel Filip cu omologul său rus Dmitri Medvedev. Guvernul anunța atunci că în cadrul vizitei urmează a fi agreată o foaie de parcurs pentru eliminarea restricțiilor la exportul de mărfuri moldovenești pe piața rusă.

Amintim că vizitele vicepremierului rus au fost însoțite de fiecare dată de proteste și scandaluri, în special din cauza susținerii deschise a acestuia pentru regiunea separatistă din stânga Nistrului dar și a criticilor dure față de tendințele Republicii Moldova de a se integra în Uniunea Europeană.

Deocamdată nu se cunoaște dacă Dmitri Rogozin va merge și de această dată la Tiraspol.

Lasă un răspuns