Două mașini reținute la frontieră pentru procuri false

Poliţiştii de frontieră au depistat la Palanca și Sculeni doi bărbați care au prezentat la control, pentru autovehiculele pe care le conduceau, procuri falsificate.

Pe 5 iulie, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat prin punctul de trecere Palanca, un cetățean român în vârstă de 26 de ani, conducând un Mercedes înmatriculat în Bulgaria. În timpul controlului documentelor, polițiștii de frontieră au depistat procura falsă.

S-a constatat că împuternicirea notarială, eliberată de autoritățile bulgare, nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unui act autentic, fiind identificate mai multe elemente de falsificare. Șoferul a declarat că nu cunoștea despre cele depistate, justificând prin faptul că nu participase la perfectarea documentelor pentru mașină când a procurat-o. Mașina a fost indisponibilizată pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră Tudora, până la finalizarea investigațiilor.

Câteva ore mai târziu, polițiștii de frontieră din punctul de trecere Sculeni au reținut un alt Mercedes, înmatriculat în Republica Cehă. La volanul mijlocului de transport se afla un cetățean moldovean, de 37 ani. Printre documentele prezentate la control, polițiștii de frontieră au depistat împuternicirea notarială cehă care conținea semne vădite de falsificare. Din nou mijlocul de transport a fost reținut.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră au întocmit procese verbale. Șoferii riscă amendă în mărime de până la 300 u.c. sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Lasă un răspuns