„Demn” de un ministru al Educației. Maia Sandu face agitație politică cu… greșeli gramaticale

Partidul condus de Maia Sandu a început să facă agitație politică și să împartă pliante în căsuțele poștale a cetățenilor, conținutul acestora însă fiind tipărite cu o mulțime de greșeli ortografice și de punctuație.

Starea virgulelor din pliant este jalnică, iar pe copertă, sub poza Maiei Sandu este afișată o frază în care a fost scăpată virgula. De asemenea, sunt zeci de greșeli de punctuație. De menționat este că liderul PAS a deținut, acum un an, funcția de ministrul al Educației.

În continuare, în pliant găsim o mulțime de declarații de-a Maiei Sandu. „Vom distruge monopolul și schemele de ridicare a tarifelor. Doar astfel vom avea mărfuri de calitate și servicii la prețuri rezonabile”. Distrugerea imediată a monopolului este un mod sigur de distrugere a economiei. Însă consolidarea unei concurențe sănătoase care într-adevăr poate îmbunătăți calitatea anumitor produse sau servicii, este cu totul altceva. Dar despre aceasta nu se vorbește în pliant.

„Sunt foarte puține locuri de muncă bine plătite. Necesitatea de supraviețuire forțează oamenii să-și părăsească familiile și casele. Noi vom susține agenții economici și antreprenorii de familie care crează locuri de muncă. Doar astfel vom putea asigura un viitor prosper aici, la noi acasă”. Explicați-ne, cum veți face asta? Măcar aproximativ. A câta oară politicienii din Moldova, în special Maia Sandu, se apucă să întoarcă cetățenii moldoveni de peste hotare. Cum planifică să facă ei aceasta – nu e clar. Poate anume din acest motiv, această cauză nobilă nu se mișcă din loc?

„Din cauza corupției banii oamenilor au nimerit în buzunarele hoților, iar statul a fost capturat”. Da. Doar că atunci când banii au ajuns în buzunarele hoților, Maia Sandu era ministru. Iar pedeapsa pentru hoți dumneaei a început s-o ceară doar când asemenea solicitări au început a deveni un trend.

„Deja de mai mulți ani sistemul de învățământ este dominat de fraude și falsificări”. De parcă odată cu venirea Maiei Sandu totul s-a schimbat! O fraudă a fost înlocuită cu alta. Cât ține de falsificare… Cred că nu trebuie să vă aduc aminte de conținutul actualelor manuale de istorie.

După reforma Maiei Sandu aproximativ jumătate din absolvenți în fiecare an pică examenele de BAC. Vezi bine, ei construiesc o societate de oameni liberi și corecți. Poate totuși o armată de zombie?

Cui le sunt destinate aceste broșuri? Evident că celor care nu pun întrebări. Iar numărul acestora, în pofida volumului nesemnificativ de pliante împărțite de către partidul Maiei Sandu – este foarte mare.

Sunt de acord, în asemenea pliant mic nu poți să expui tot programul partidului și soluțiile de rezolvare a anumitor probleme. Dar poți măcar să le indici! În caz contrar avem de a face din nou cu o vorbăraie politică obișnuită.

Mai avem aproape 3 luni până la alegerile prezidențiale, iar odată ce perioada electorală va începe doar la sfârșitul lunii august, ar fi ilegal să desfășori acum campanie electorală. Iată Maia Sandu a și găsit o metodă de a face PR: să împartă chișinăuienilor pliante cu apelul de adera la partidul ei. Doar că această acțiune a ex-ministrului este, sincer vorbind, comică.

sandu

Lasă un răspuns