Cea mai mare caravană a Unirii pornește în Republica Moldova

Asociația Obștească „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP) dă startul celei mai mari campanii de informare cu privire la Unirea Republicii Moldova cu România. Cea mai mare caravană a Unirii pornește luni, 4 iulie,  la ora 08:00, de la podul Telecentru din Chişinău.

Dacă în luna iunie, campania s-a desfășurat în Chișinău, atunci toată luna iulie, tinerii de la ODIP vor vorbi cu oamenii din localitățile Republicii Moldova. Primul tur al Caravanei Unirii va avea loc în toate localitățile raionului Ialoveni și va avea loc în perioada 4 – 10 iulie 2016.

Tinerii, voluntari ai asociației, vor avea întâlniri cu localnicii, vor informa oamenii cu privire la apropierea celor două maluri de Prut, precum și vor distribui gratuit o ediție specială a Ziarului Românesc Liber tuturor doritorilor. Voluntarii vor lăsa în fiecare localitate o amintire pentru localnici cum ar fi o bancă din parc vopsită în tricolor sau drapele.

Următoarele tururi ale Caravanei Unirii vor avea destinațiile: 11 – 17 iulie: Chișinău – Anenii Noi, 18 – 24 iulie – Chișinău – Strășeni – Călărași – Unghen și 25 – 31 iulie – Chișinău – Criuleni – Orhei – Fălești – Soroca.

Asociația „Onoare, Demnitate și Patrie” este o organizație apolitică, non-profit, care are scopul de a educa o generație de tineri activi, prin promovarea valorilor naționale  și a culturii românești.

Lasă un răspuns