Se răresc rândurile. 30 de vameși vor fi demiși pentru că „nu corespund funcției”

Aproape 30 de vameşi vor fi eliberați din funcții pentru că nu corespund funcţiei deţinute. Rezultatele testelor efectuate de comisia de atestare au arătat că mai mulţi colaboratori vamali au o pregătire insuficientă şi un nivel scăzut al competențelor profesionale.

Aceștia au o pregătire insuficientă, determinată de cunoașterea superficială a legislației vamale în vigoare și a actelor normative, precum și un nivel scăzut al competenței profesionale în exercitarea atribuțiilor funcționale.

Conform deciziei Comisiei de atestare, circa 15% din cei 184 de angajați supuși atestării nu corespund funcției deținute, aceștia urmând a fi eliberați din serviciu.

Totodată, în urma verificărilor, comisia a propus ca vameşii care au o pregătire înaltă să fie stimulaţi. Integritatea și gradul de profesionalism al vameșilor sunt verificate de o Comisie de atestare din cadrul Serviciului Vamal din data de 13 iunie.

Procedura se efectuează o dată la doi ani sau, cel puțin, o dată la patru ani. Potrivit datelor oficiale, peste 20 la sută dintre angajați nu au fost niciodată supuși atestării.

Lasă un răspuns