Președintele Parlamentului a acționat în judecată un post TV

Președintele Parlamentului Andrian Candu dat în judecată postul de televiziune Jurnal TV, pe motiv de lezare a onoarei, demnității și reputației profesionale în luna februarie. Demnitarul a considerat că i-au fost încălcate drepturile și a solicitat despăgubiri în sumă de 30 de mii de euro.

Potrivit www.bizlaw.md, Judecătoria Centru, care examinează dosarul, a cerut la rândul său opinia Curții Supreme de Justiție despre cum ar trebui să procedeze, pentru că spicherul n-a respectat procedura. Instanța a cerut Curții Supreme de Justiție să emită un aviz consultativ.

Andrian Candu a avut din start trei pretenții – să fie publicată o dezmințire, să-i fie aduse scuze publice și să-i fie plătite despăgubiri morale în sumă de 30 de mii de euro.

Avocatul postului TV a solicitat instanței scoaterea de pe rol a capătului de cerere privind compensarea prejudiciului moral pe motivul neepuizării procedurii prealabile de către reclamant.

Legea privind accesul la informație prevede că persoana care consideră că i-a fost lezată onoarea trebuie mai întâi să solicite, printr-o cerere prealabilă, publicarea unei dezmințiri în termen de 20 de zile de la aflarea informației defăimătoare.

Candu a explicat că cei 30 mii euro sunt banii necesari pentru achiziția a două pătucuri chirurgicale pentru copiii.

Lasă un răspuns