Noi speculații în presa moldovenească pe seama miliardului furat

Furtul miliardului de dolari din sistemul bancar din Republica Moldova a avut „un coordonator”, care nu este nici fostul prim-ministru Vlad Filat, nici actualul primar de Orhei Ilan Șor şi nici prim-vicepreședintele Partidului Democrat Vlad Plahotniuc.

Cu declarații îndrăznețe a venit fostul șef adjunct al Ser­vi­ci­u­lui Pre­ve­nire şi Com­ba­tere a Spă­lă­rii Bani­lor (SPCB) din cadrul Centrului Național Anticorupție, Mihail Gofman, în cadrul emisiunii „Interpol” de la TV7.

”Acest coordonator este o persoană privată și nu cred că a venit momentul să-i dezvălui numele”, a spus Mihail Gofman.

Mihail Gorman a spuns că acesta este la libertate şi starea psihologică a acestuia nu este „prea adecvată”.

Totuşi, pe parcursul emisiuni, fostul angajat CNA a mai declarat despre misteriosul „coordonator” că „ acesta se simte liber, nu are probleme și obligații şi nu face parte din sistemul public”. „Este businessman”, a spus Gofman.

Mihail Gofman, numit în presa de la Chişinău „cel mai bogat angajat al Centrului Național Anticorupție”, a fost concediat în aprilie 2014. Aceasta după ce colegii săi din subdiviziunea de securitate internă a CNA au stabilit că acesta ar fi încălcat „principiile integrităţii morale, respectului şi loialităţii” din Codul de conduită al angajaţilor instituţiei.

 

Lasă un răspuns