Minciuna desemnării unui candidat unic la prezidențiale, tot mai evidentă. Năstase o atacă din nou pe Sandu

Partidele de centru dreapta nu par să fi ajuns la o înțelegere în privința unui candidat unic la alegerile prezidențiale, iar deja viitorii candidați au început să se atace reciproc. Un exemplu în acest sens este și declarația lui Andrei Năstase care a criticat-o dur, indirect, pe Maia Sandu, pentru situația din educație, reforma cu care aceasta se laudă cel mai mult.

„Constat cu îngrijorare că avem un sistem educațional defect, care necesită o reformă profundă, bine elaborată, astfel încât un examen de BAC să nu se transforme în continuare pentru unii într-un mijloc de îmbogățire, iar pentru copii – într-un calvar nimicitor de perspective”, a scris Andrei Năstase pe Facebook.

Aceasta nu este pentru prima dată când politicienii de centru-dreapta, care declarau că vor negocia identificarea unui candidat comun, se atacă reciproc. Liderul PPEM, Iurie Leancă, declarase la o emisiune TV că discuţiile privind desemnarea unui candidat comun la prezidenţiale de către Platforma „DA”, PAS, PPEM şi PLDM nu au avansat.

Potrivit liderului PPEM, aceste consultări au început încă în luna aprilie şi până în momentul de faţă s-a vorbit în special despre scopurile şi principiile fiecărui partid. În cadrul discuţiilor s-a vorbit şi despre posibilitatea desemnării unui candidat apolitic, însă deocamdată nu s-a ajuns la un numitor comun.

Anterior mai mulți experți au manifestat dubii în privința acestei intenții, menționând că marea problemă este competiția între Maia Sandu și Andrei Năstase, ultimul insistând că este cel mai potrivit candidat.

Lasă un răspuns