În Republica Moldova vor fi introduse un nou tip de ecusoane a testării tehnice

Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor informează despre introducerea, de la 1 ianuarie 2017, a unui nou tip de ecusoane a testării tehnice periodice a autoturismelor. Noile modificări  în acest sens au fost aprobate în cadrul ședinței Guvernului din 29 iunie curent.

Ecusoanele de model nou vor fi aplicate pe spațiul special prevăzut pe plăcuțele de înmatriculare realizate după standardul european „SM 122:2014” și care se implementează în Republica Moldova începând cu aprilie 2015.

Acestea vor avea formă circulară și se vor lipi și pe plăcuța din față și pe cea din spate a mașinii, pentru a fi vizibile în cadrul sistemelor automatizate de monitorizare a traficului rutier.

Potrivit Ministrului TIC, Vasile Botnari, „această modalitate de aplicare a ecusonului este utilizată în mai multe state membre ale Uniunii Europene: Germania, Austria, Ungaria, Cehia, Lituania, România etc. Astfel, va fi preluată experienței mai multor state europene și se va renunța la lipirea ecusonului pe parbrizul autovehiculului”.

„Noile modificări nu vor afecta negativ proprietarii de autoturisme, deoarece costul, după cum arată calculele preliminare, nu va devia faţă de cel existent”, a adăugat ministrul.

Ecusoanele care au fost eliberate până la data intrării în vigoare a noilor reguli, vor rămâne valabile până la expirarea termenului lor de valabilitate.

Lasă un răspuns