Grav! O deputată britanică pro-EU a fost împușcată

Jo Cox, deputată laburistă, a fost împuşcată în circumscripţia sa electorală din nordul Angliei. Acesta a murit la scurt timp, la spital. Parlamentarul în vârstă de 41 de ani se pregătea să participe la o întâlnire cu alegătorii, în campania dinaintea referendumului care va decide dacă Marea Britanie iese sau nu din Uniunea Europeană, notează digi24.ro.

Potrivit martorilor, atacatorul care se afla în clădirea Librăriei din Birstall, acolo unde Jo Cox avea un birou, a scos un pistol şi a tras de trei ori asupra politicianului. Când aceasta a căzut la pământ agresorul a scos un cuţit şi a înjunghiat-o de mai multe ori. A plecat, lăsând femeia de 41 de ani într-o baltă de sânge. De asemenea, a fost rănit şi un bărbat de 77 de ani.

Poliţia l-a arestat pe bărbatul în vârstă de 52 de ani pe o stradă, la câteva zeci de metri de locul agresiunii. Jo Cox a fost transportată la spital dar a decedat după câteva ore. Poliţia care anchetează agresiunea nu ia în calcul un act terorist.

Premierul David Cameron, care urma să participe la un eveniment în Gibraltar, teritoriu pe care Marea Britanie şi Spania şi-l dispută, şi-a anulat prezenţa acolo.

Lasă un răspuns