Copii și părinți sunt atenționați să fie prudenți în perioada vacanței de vară

Vacanţa de vară, prin specificul ei – deplasarea copiilor în zona de agrement, în mediul rural, petrecerea  timpului fără supraveghere, circulaţie mai intensă pe drumurile publice, poate genera o creştere a numărului de minori victime sau autori ai incidente.

Pentru a preîntâmpina aceste evenimente, Inspectoratul General al Poliției a venit cu un set de recomandări la început de vacanță. Atenționările se fac în primul rând părinților, cărarora li se recomandă să-i înveţe pe copii să circule numai pe trotuare, să nu traverseze drumurile prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare.

Acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor şi cât mai aproape de marginea acestora și, mai ales, să nu circule cu rolele sau bicicletele pe partea carosabilă a drumurilor publice.

Noaptea să poarte îmbrăcăminte de culoare deschisă sau accesorii cu benzi reflectorizante, iar dacă se rătăcește copiii trebuie neapărat să cunoască numele complet, numărul de telefon precum şi adresa.

La fel, șoferii sunt rugați să respecte normele privind circulaţia rutieră şi să acorde o atenţie sporită pe timpul deplasărilor, în zona de acţiune a indicatorului de avertizare „Copii”, în zonele pietonale şi rezidenţiale, precum şi în apropierea parcurilor sau a locurilor de joacă.

Lasă un răspuns